LIBRE OFFICE KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI

Genel Özellikleri

LibreOffice özgürce kullanılabilen tam özellikli ofis verimlik takımıdır. Dosya biçimi belgeleri yayımlamak ve kabul etmek için gerekli bir dosya biçimi olarak dünya çapındaki devletler tarafından uyum sağlanmış bir açık standart biçimi olan Açık Belgedir. LibreOffice, Microsoft Office 'in birkaç sürümü dahil birçok diğer belge biçimlerinde de belgeleri açabilir ve kaydedebilir.LibreOffice;  writer(kelime işlemci),  calc(hesap tablosu), ımpress(sunum), draw(çizim), base(veri tabanı), math(formül düzenleyici) bileşenlerini içerir.

Avantajları

Kullanıcılar LibreOffice'i ücretsiz olarak kullanmakta ve dağıtmakta özgürdür. Birçok ofis uygulamasında ücretli olan bir çok ilave eklentiler (PDF olarak dışa aktarmak gibi) LibreOffice ile ücretsizdir. Şimdi ve gelecekte de gizli bir ücret bulunmuyor. 
LibreOffice'in Açık Kaynak Lisanslarının her biri ile yazılımı dilediğiniz kadar dağıtabilir, kopyalayabilir ve değiştirebilirsiniz. 

LibreOffice değişik donanım mimarilerinde ve Microsoft Windows, MacOS X ve Linux gibi birçok işletim sisteminin altında çalışabilir.

LibreOffice kullanıcı arayüzü 40'ın üzerinde dili destekler ve LibreOffice projesi 70 dil ve lehçenin üzerinde yazım denetimi, heceleme ve eş anlamlılar sözlüğü sağlamaktadır. LibreOffice Karmaşık Metin Düzeni (CTL) ve Sağdan Sola (RTL) dil düzenlerinin (Urdu dili, İbranice ve Arapça) her ikisine de destekler.

LibreOffice'in tüm bileşenleri bir biriyle tam bir bütünlük içindedir.

Tüm bileşenler genel bir imla denetçisi ve uygulama içinde sürekli kullanılandiğer araçları paylaşır.Örneğin, Writer ve Calc uygulamalarında çizim araçları bezerdir fakat Impress ve Draw uygulamalarında ise daha gelişmiş olarak bulunur.

Belirli bir dosyayı oluşturmak için kullanılacak uygulamayı bilmenize gerek yoktur.Örneğin, bir Draw dosyasını Writer ile açabilirsiniz.

Genellikle bir seçeneği değiştirirseniz bu değişiklik tüm bileşenleri etkiler. Ancak LibreOffice seçenekleri bileşen düzeyinde hatta belge düzeyinde ayarlanabilir.

AçıkBelge biçimine ek olarak LibreOffice, Microsoft Office, HTML, XML, WordPerfect ve Lotus 1-2-3 dosya biçimleri dahil birçok genel dosya biçimlerinde açma ve kaydetme desteğinin yanında PDF ve Flash'ı dışa aktarma yeteneklerine sahiptir.Bir uzantı kullama (var olan): Bazı PDF dosyalarını içe aktarmak ve düzenleme yeteneği.

LibreOffice AçıkBelge ve OASIS (Yapılandırılmış Bilgi Standardının Geliştirilmesi Kuruluşu) tarafından bir endüstri standardı olarak geliştirilmiş XML (Genişletilebilir İşaretleme Dili) dosya biçimini kullanır. Bu dosyalar kolayca açılabilir ve bir metin düzenleyici ile okunabilir ve çalışma çatıları açık ve yayımlanmıştır.

İki yana yaslama özelliği açıksa, sığmayan kelime bir alt satıra alınır ve onun üstündeki satır da iki yana yaslanacak şekilde genişletilir. Textmaker'da ise en son heceden kelime bölünüyor ve yanına - işareti konuluyor.Devamını alt satıra alıyor.

Dezavantajları


•Arayüzü MS Office 2013 kadar modern değil.Aranılan fonksiyonlar kolaylıkla bulunamayabilir.

•MS Word ve Excel’in en gelişmiş özellikleri çalışmayabilir.Ayrıca MS Word ve Excel kadar kadar çok gelişmemiştir.


0 yorum: